Polisaj Kaplama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur pellentesque neque eget diam posuere.

polisaj-kaplama

Polisaj Kaplama

Polisaj Kaplama ne anlama gelmektedir? Bu kavramı izah etmeden önce polisaj kelimesinin anlamına bakmak faydalı olur. Fransızca bir kelime olan polissage den Türkçe ‘ye geçmiş olan polisaj cilalama olarak çevrilebilir. Parlatmak veya cilalamak anlamında kullanılmaktadır. Yüzey parlatma işlemi de polisaj olarak kabul edilir. Polisaj yapmadan önce kaplama yapılacak olan tüm bölge her türlü pislikten, çapaktan ve artıklardan arındırılır.

Yeterli seviyede temizlik yapıldıktan sonra kaplama işlemine geçilir. Özel bir kaplama yağı veya cilası ile polisaj uygulanan yere kaplama yapılarak güzel bir görünüm elde edilmesi sağlanır. Çıplak gözle fark etmenin mümkün olmadığı kir ve çapaklar temizlenmiş ve bölge canlı bir hale getirilmiş olur. Polisaj Kaplama öncesinde parlatma işlemi yapılarak bölge oldukça parlak bir hale getirilir. Bu aşamada sadece cila sürülmesi işlemi yapılır.

Yüzey kaplama işlemi temiz ve parlatılmış alana aşınımlar ve hava değişikliklerine karşı mukavemet kazanması için yapılan bir işlem türü. Aynı zamanda yüzeyin çok düzgün ve estetik olarak iyi görünmesini de sağlayan bir işlem. İşlem tamamlandıktan sonra fonksiyonel olmasının yanında kolay bir temizlik yapılabilmesi de sağlanmış olur.

Polisaj Kaplama Nasıl Yapılır?

Kaplama yapabilmek için öncelikle yüzeyin oldukça pürüzsüz bir hale getirilmesi gerekir. Ayrıca parlatma işlemlerinin de bitmiş olması gerekir. Polisaj işlemi için kullanılabilecek birçok yöntem bulunur. Polisaj makinesi de bunlardan biridir. Uygulama yapılacak yüzey öncelikle incelenir. İncelenen yüzeyin üzerinde bulunan kir, çapak ve pas durumuna göre çeşitli temizleme malzemeleri ve aletleri seçilir.

Polisaj Kaplama aşamasına geçildiğinde yüzey için kullanılması gereken pasta seçilerek uygulama yapılır. Polisaj pastası denilen bu malzeme ile yapılan temizlik ve arındırma işlemlerinin maksimum parlaklık seviyesine ulaşması sağlanır. Pasta uygulamasından sonra koruyucu yağ uygulaması yapılar ve yüzeyin her türlü korozyon ve etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesi sağlanır.

Polisaj uygulaması arabalarda, mermer yüzeylerde, ağaç ve ahşap yüzeylerde farklı metotlar kullanılarak uygulanabilen bir yöntemdir. Benzer zemin ve yüzeylerin parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşması için polisaj etkili bir uygulama olarak göze çarpar. Bazı aksesuarlara da mikro polisaj denilen uygulama yapılmakta ve kullanılan aksesuarların eski parlak görünümüne yeniden kavuşması sağlanmakta.

Evde Polisaj Kaplama Yapılabilir mi?

Polisaj Kaplama otomobil, beyaz eşya veya dayanıklı tüketim mallarına uygulanabilen bir işlem. Ancak bu işlemin profesyonel olarak yapılması daha sağlıklı olması anlamına gelir. Bunan yanında evde polisaj uygulaması da yapmak mümkündür. Evde polisaj uygulaması yapabilmek için;

  • Öncelikle uygulama yapılacak malzeme her türlü boya ve kimyasal bileşenlerden temizlenir.
  • Malzeme üzerinde bulunan ezik ve bozuk alanlar zımpara ile düzenlenir.
  • Malzeme yüzeyi pürüzsüz ve düzgün bir hale gelinceye kadar zımparalama işlemi devam eder.
  • Yüzeye cilalama işlemi özel bir keçe yardımı ile yapılır.
  • Söz konusu malzemelere işlem uygulaması yapıldıktan sonra hafif nemli bir bez yardımı ile kurulama işlemi yapılır.